Blogg

RSS

Kreativ frisör i Uppsala

16 May 2023

Din frisör i Uppsala kanske inte går med på galna upptåg när man vill klippa eller färga håret, eller så tycker de att det är jättekul att prova nya saker.

Nu har Bella hittat en frisyr hon gärna vill ha. Hon har frågat flera frisörer i Uppsala om de kan hjälpa henne med den lite annorlunda frisyren med galna färger. Flera har sagt att de inte vill göra det. Hon kan förstå att många är impulsiva och ångrar sig sedan, men hon vet vad hon vill ha.

Nu var hon på väg till en frisör i stan som ska vara lite av en artist när det kommer till att klippa så att man sticker ut. Inne på salongen får hon prata med en av frisörerna och förklarar vad hon vill ha. Hon förväntar sig en betänksam min och förvånas när frisören plötsligt lyser upp.

Cool frisör

Innan Bella hunnit prata klart har frisören, som heter Nina, redan börjat spån på idéer om hur hon kan göra för att få det resultat hon önskar. När hon till sist går ut från salongen är hon exalterad och helt slut. Båda hade tjattrat och en kund fick avbryta dem för att Nina skulle börja klippa henne.

En vecka senare är det dags att gå till salongen i Uppsala. Det är pirrigt men spännande. Hon ska ha kvar sitt långa hårsvall på ena sidan och raka av allt på den andra. Sedan ska det vara regnbågsfärger i hela håret. Hon möts i dörren av Nina som är lika extra allt som sist. Det kommer att bli en fantastisk stund i stolen, det vet hon redan.

Hitta din frisör här: hairstudiouppsala.com

Medicinsk hudvård för dig på Östermalm

25 Apr 2023

Medicinsk hudvård på Östermalm är till för alla. Det gäller dig som bor där såväl som den som vill komma dit för att få en riktigt bra medicinsk behandling.

Det finns många ställen som erbjuder medicinsk behandling av din hud tillsammans med andra skönhetsbehandlingar. Har du en del fläckar som är godartade kan det vara en stor vinst med att ta bort dem från din hud. Oavsett om de inte är farliga i sig är det otrevligt att ha dem på huden.

En del människor tar bort allt de kan för att få en så vacker och slät hud som möjligt medan andra nöjer sig med att ta bort utväxter, fläckar och andra störande moment. Speciellt när de på något sätt är i vägen och stör dig i det vanliga, högst normala, dagliga livet.

Medicinsk hudvård hittar du på Östermalm

Det är inte alla förunnat att kunna få medicinsk hudvård på Östermalm. Allt som är privat måste du nämligen betala ur egen ficka. Samtidigt får du en professionell behandling samt en genomgående trevlig upplevelse av ditt besök. Här sätter man dig som kund i fokus i alla lägen.

Du kommer känna dig väl till mods när det gäller dina besök för att avlägsna hudfläckar som du inte längre vill ha kvar. Du kan få goda tips och rådgivning när det gäller hur du ska sköta om din hud på bästa sätt. Likaså kan du få hjälp att forma om hela kroppen för ett bättre välmående.

Hundkurs i Stockholm för valpar

15 Mar 2023

Har du äntligen fått hem den där underbara lilla valpen? Gå en hundkurs i Stockholm så tidigt som möjligt för att få den bästa kontakten med din nya hund.

Det krävs en hel del att vara hundägare. Det är inte bara promenader och mys i soffan. Att äga en hund betyder också att du är din hunds favoritperson, och att du är den som styr över lycka och välmående. Det är viktigt att du som hundägare ser vikten av att gå en hundkurs.

Det är bra att starta så tidigt som möjligt. Det är aldrig för tidigt att börja träna in bra beteenden och träna bort ovanor hos din valp. Om det är din första hund, så är det inte alltid så lätt att veta vad som är bra och vad som är dåligt. Men även du som har hundvana kan få stor nytta av en hundkurs.

Hundkurs för alla människor och hundar

Det är inte bara valpar som behöver gå hundkurs för att bli trivsamma sällskapshundar, flitiga vakthundar och lydiga agilityhundar. Du som ägare sätter ofta tonen för relationen mellan din hund och dig. Få rätt perspektiv på en gång, innan din hund lär sig ovanor.

Det är en otroligt bra möjlighet för din hund att stöta på andra hundar, när du går en hundkurs. Att din hund är hundvan är inte en självklarhet. Många hundar är faktiskt rädda och osäkra kring andra hundar. Detta är en sådan sak som du får hjälp med på en hundkurs.

Yoga tränar du med fördel i Göteborg

11 Mar 2023

Att hitta en studio som fokuserar på yoga i Göteborg är inte så svårt. Det är en populär träningsform och det har därför vuxit upp studios lite här och där.

Vill du träna yoga i Göteborg så har du lite olika alternativ att välja på. Det finns små och familjära studios och det finns lite större anläggningar där yogan endast är en del av allt annat utbud som erbjuds. I en del studios erbjuder man endast en form av yoga medan det i andra kan utövas flera varianter av denna träningsform.

Yogan består av så kallade asanas. Det betyder mer eller mindre position, eller kroppsställning. Genom att inta en speciell ställning och hålla den under en kortare eller längre tid påverkar man faktiskt de inre organen. Syftet är att man ska träna dem och se till att de fungerar bra. Ingen dum idé eller hur?

Att träna yoga i Göteborg kan göra din kropp mjuk och smidig

Gillar du värme kan det vara ett tips att träna så kallad hot yoga. Den utförs i ca 40 grader och du kommer få jobba med relativt mycket styrka. Jättebra om du har problem med ryggen till exempel. Under lektionerna har du med dig vatten och handduk för du kommer garanterat att svettas mycket.

Men yoga i Göteborg handlar definitivt inte bara om hot yoga. Några av de vanligaste formerna av yoga är Hata, Kundalini, Ashtanga, Yin och Restorative. Dessa syftar i grunden till att skapa en enhet mellan kropp och själ för att man i sinom tid ska nå upplysning.

Beställa från en cateringfirma är smidigt

28 Feb 2023

Varför stressa i onödan när det inte behövs, var Erikas motto. Därför gjorde hon inte som de andra i syföreningen utan beställde fika från en cateringfirma.

De hade blivit fler och fler i den lilla syföreningen men det hindrade inte damerna från att försöka bräcka varandra i fika. Nu var det ju inte så ofta de behövde baka, då de var tio stycken, men ändå. De märktes att de nyare vart stressade när det var deras tur att ha hand om det åtråvärda kaffebrödet.

Det hade gått så långt att det inte var roligt längre utan gav alla ont i magen, även om ingen skulle erkänna. Så kom turen till Erika som varit med i föreningen sedan start. Ingen hade ännu smakat hennes fika och väntade förväntansfullt på dagen då det var dags. Erika hade dock inte stressbakat utan hittat en bättre lösning.

Cateringfirman levererar igen

När de alla suttit och sytt en timme gick Erika ut för att ordna fikat för kvällen. Hon stängde dörren om sig så att ingen kunde se. När de kom in hummades det nöjt bland damerna. Där stod en vacker gräddtårta med frukttopp, ett fat med glutenfria mockarutor samt ett separat fat med småkakor.

Gruppen var snabb att berömma hennes fantastiska bakkonst. Men Erika skrattade bara och erkände att det var en cateringfirma i stan som ordnat allt. Hon hade bara åkt förbi och hämtade allt innan hon kom till deras träff. Först blev många bestörta. Sedan kunde man se hur lugnet spred sig i rummet när de insåg att även de kunde göra likadant.

Läs mer kring en cateringfirma, gå till denna sida: https://www.cateringfirman.se/ 

Solarium i Vasastan

10 Oct 2022

Slink in på solarium i Vasastan för en avkopplande stund efter jobbet. Kroppen mår gott av lite värme och den egna produktionen av D-vitamin aktiveras.

Gillar du sol och värme? Vem gör inte det? Vi nordbor är verkligen svältfödda på detta under stora delar av året. Det är inte konstigt att det blivit så populärt att åka på charterresor till varmare länder. Tyvärr känns det dock numera inte riktigt politiskt korrekt att göra detta, med tanke på hur klimatförstörande flygresor har visat sig vara.

Då är det ju bra att solarierna har blivit så mycket bättre nuförtiden jämfört med hur de var när de först kom. Moderna solarier är säkra. De har en bra balans mellan ljus av typ UV-B och UV-A. Dessutom vet vi mer om hur ofta och hur länge det är nyttigt att ligga i solarium.

Det finns många ställen med solarium i Stockholm

Ja, det kan faktiskt vara nyttigt att sola i solarium. Kroppens egen produktion av D-vitamin sätter igång. Det räcker det vanliga solljuset inte till för mellan september och april, inte ens riktigt soliga dagar. Det beror på att solen står i för låg vinkel under denna tid på året.

Om du bor i Stockholm så finns det gott om ställen som är nära och bra att boka in sig på. Du kan till exempel hitta solarium i Vasastan, där du kan slinka in för en skön och avkopplande stund efter jobbet. Lite solbränna kommer också att göra att du känner dig både snyggare och fräschare.

Företagshälsovård i Stockholm kan göra skillnaden

5 Jul 2022

När man är deprimerad är det nära på omöjligt att ta sig ur sitt tillstånd själv. Med företagshälsovård i Stockholm kan en arbetsgivare göra hela skillnaden.

4% av Sveriges befolkning lider just nu av depression. För de allra flesta är det ett övergående tillstånd som kan kortas väsentligt med rätt hjälp. Och rätt hjälp i god tid. Med företagshälsovård kan ett företag jobba mycket förebyggande och tidigt pejla in vem som behöver hjälp.

Med en god företagskultur och bra rutiner kring företagshälsovård kan ett företag fånga upp om någon av deras anställda är någon av de där 4%. Det finns varningstecken att hålla utkik efter och olika sätt att hantera situationer som uppstår på grund av en anställds depressiva tillstånd.

Företagshälsovård och god företagskultur

Om en anställd börjar prestera sämre, blir hemma från jobbet oftare utan att kunna uppvisa giltigt läkarintyg har ett företag två vägar att gå. Den ena är att sätta hårt mot hårt och kräva bättring eller att det blir konsekvenser. Den andra är att koppla in företagshälsovård i Stockholm och visa på en god företagskultur där man bryr sig om de anställda.

Notera att den anställde har problem. Se till att den anställde känner sig sedd och inte lämnad ensam. Få iväg denne till en läkarundersökning och i förlängningen en psykolog, kurator eller annan samtalshjälp. Om den deprimerade får hjälp på tidigt stadium kan en depressiv period kortas väsentligt. Utan hjälp kan läget eskalera till den gräns att utbrändhet, långtidssjukskrivning och en lång rad av besvikelser är oundvikligt.

HLR-Utbildning Stockholm - så fungerar det

18 Mar 2022

Vet du hur en HLR går till? För de flesta vuxna så handlar det om ganska vaga kunskaper. Man vet att man ska trycka på bröstkorgen och blåsa in luft i munnen på en person som inte andas, men hur hårt ska man trycka, hur många gånger och hur pass många inblåsningar ska man varva med? En HLR-Utbildning i Stockholm ger tydliga svar om detta. Genom att anmäla sig själv - eller företaget - till en sådan så kan minnet färskas upp och i och med detta så kan man också rädda liv.

Det är också exakt det som en HLR-Utbildning i Stockholm handlar om. Genom ett deltagande i en sådan så kan man rädda ett liv. För de flesta så blir det aldrig så, men för vissa så uppkommer ett skarpt läge där en medmänniska de facto faller ihop med ett plötsligt hjärtstopp eller där man ser att någon exempelvis överdoserat och inte längre andas. Vem som helst kan drabbas. Folk har en tendens att peka på ålder, övervikt eller livsstil som faktorer som bidrar och visst finns en relevans i detta.

Vem som helst kan drabbas - HLR räddar liv

Men, det handlar också om att den vanliga Svensson drabbas - och att den mest vältränade kan göra det. Det senare såg vi inte minst under Fotbolls-VM i somras där den danske spelaren Christian Eriksen plötsligt föll ihop med ett hjärtstopp mitt under brinnande match.

Att kunna HLR ger bättre odds i samband med att en person slutar andas - och det ger också ett mod till att man agerar på instinkt. Ser man till en HLR-Utbildning i Stockholm så blir den kunskap man tillskansar sig en avgörande faktor till att man vågar agera, ta kommandot och sätta igång. Varje sekund räknas. Kan man HLR så funderar man inte: man agerar.

Fördelar med en HLR-utbildning i Stockholm

Ser man till en HLR-utbildning i Stockholm så handlar det om att man som privatperson eller som företag anmäler sig för ett deltagande i en kurs som tar ungefär en halv dag.

Företag kan boka in utbildare som kommer till de egna lokalerna och som tar med sig all utrustning som krävs för träning - exempelvis dockor att träna kompressioner på. För företag finns även andra fördelar då en HLR-Utbildning bryter av vardagslunken lite och då den tenderar att - mitt i allvaret - föra med sig glädje.

Dessutom visar man de anställda att man bryr sig och att man prioriterar deras säkerhet. Vad händer om någon drabbas på jobbet? Plötsligt kan alla kollegor hjälpa till! Man får även utbildning i hur en hjärtstartare fungerar och en möjlighet att hyra en sådan att ha inne på arbetsplatsen. Det finns bara fördelar med att genomföra denna livsviktiga utbildning och fler borde ta steget.

Kiropraktor på Östermalm tar tag i grundorsakerna till din smärtproblematik

18 Mar 2022

Att känna stelhet och smärta i kroppen kan påverka hela ens vardag negativt. Bor du i Stockholmsområdet finns en kiropraktor på Östermalm som tar tag i grundorsakerna till dina smärtor.

Att känna stelhet och smärtor i kroppen kan göra att hela livet känns som att det går långsammare och trögare. Ens rörelsemönster anpassas ofta, delvis omedvetet, efter hur smärtorna ter sig. Kanske måste man ta paus oftare i jobbet, eller undvika att göra vissa saker som triggar igång smärtorna. En allmän upplevelse av stelhet i kroppen kan göra att man blir ännu mer stel tills det känns som att man är en vandrande staty.

Om man är en person som sällan gnäller så kanske man bara försöker acceptera problemet och lära sig leva med det. Man tar några värktabletter innan man åker till jobbet på morgonen och genomlider dagen med de begränsningar som kommer av smärtan och stelheten.

Sluta acceptera smärtan och låt en kiropraktor ta itu med den

Om du känner igen dig i detta så bör du veta att det faktiskt finns något att göra åt det. Du ska inte behöva anpassa ditt liv efter smärtor och stelhet och acceptera begränsningar av ditt livsmönster.

Bor du i Stockholmsområdet kan du besöka en kiropraktor på Östermalm som kan hjälpa dig att hitta grundorsakerna till dina problem och lösa upp smärtor och stelhet på ett snabbt och smidigt sätt. Efter ett kiropraktorbesök kan du åter få känna dig mjuk i kroppen och fri att leva precis så som du vill.

Företagshälsovård i Västerås för personalen

6 Mar 2022

Det är viktigt att man får snabb hjälp när man blir sjuk, men det är också viktigt att få förebyggande hälsovård. Företagshälsovård i Västerås är en bra lösning för hela din arbetsplats.

Den personliga integriteten är viktig på en arbetsplats, och det kan vara svårt att fråga en anställd direkt om hälsoproblem eller bekymmer. Hur mycket ska företagsledningen veta om personalen? Det är dock viktigt att den anställde känner att jobbet bryr sig, och att det finns resurser och stöd när tillvaron krisar. Det kan vara allt från stresshuvudvärk till problem med missbruk, allergier eller rehabilitering efter en olycka. Faktum är att företagshälsovård i Västerås täcker in det mesta.

Alla blir anslutna till företagshälsovård

För det mesta är folk kanske pigga, men om hela personalen är ansluten till företagshälsovård i Västerås är det lätt att lokalisera om det finns några problem någonstans. Alla får fylla i papper och beskriva sin hälsosituation för sköterskan eller läkaren. Man tar prover och gör en hälsokontroll. Det är bra för den anställde också att få besked om hälsostatus. Behövs det en remiss någonstans, går det att ordna.

Det förebyggande arbetet är också viktigt. Det finns träningsprogram, kostråd och hälsotips, så att varje anställd känner sig sedd och bekräftad. Att motionera är livsviktigt för att hålla sig frisk, speciellt om man har ett stillasittande arbete. Det gäller att verkligen att utnyttja stegräknaren, ta på sig skorna och promenera, jogga eller springa. Hos företagshälsovården kollar man upp hur konditionen är, och den kan för det mesta förbättras.

Gå en HLR-utbildning i Stockholm att lägga till på ditt CV

25 Feb 2022

Att kunna hjärt- och lungräddning och första hjälpen är värdefullt i många situationer. Om du går en HLR-utbildning i Stockholm blir du utbildad i det viktigaste som finns, att rädda liv.

Några av de viktigaste sakerna man kan lära sig är hjärt- och lungräddning och första hjälpen. Man vet aldrig när en akut situation kan uppkomma som kräver dessa kunskaper. Det kan vara en person på stan som faller ihop med handen för hjärtat, en granne som blödande ringer på dörren, eller ett barn på stranden som hamnat så länge under vattnet att hen förlorat medvetandet.

Arbetar du inom vård och omsorg är det extra viktigt att ha dessa kunskaper för att inte riskera att stå handfallen om det händer din brukare eller patient någonting, men även som privatperson är det värdefullt att inneha kunskap om HLR och första hjälpen. Du och din utbildning kan vara avgörande för den drabbade personens liv och hälsa.

HLR-utbildning kan visa sig vara livsviktig

Att förlita sig på att någon annan har dessa kunskaper kan vara ödesdigert och det kan aldrig finnas för många utbildade inom HLR. Det är en utbildning som aldrig kommer att kännas onödig. Bara att veta med sig att man har dessa kunskaper kan göra att man känner sig lugnare ifall en nödsituation skulle uppkomma.

En HLR-utbildning i Stockholm är också en utbildning som är bra att ha med på sitt CV. Bland alla utbildningar som du gått kan denna visa sig vara den allra mest värdefulla.

Har du skadade tänder så kan du få leendet återställt med tandimplantat i Malmö

11 Feb 2022

Lever du ett aktivt liv så kan skador på dina tänder ha uppstått som påverkar din livskvalitet på flera olika områden. Med tandimplantat som görs i Malmö så kan du få livsglädjen tillbaka.

Spelar du ishockey? Har du varit med om vilda kvällar på nattklubben? Vad du än kan vara med om i livet så kan det innebära skador för dina tänder som kan ha en förödande effekt på din livskvalitet. Tycker du det ilar till i sprickan i den där tanden? Har du funderat på att ersätta tänder med tandproteser men inte hört lysande recensioner om dem? Då kan tandimplantat vara något för dig. De kan snabbt accepteras av din mun som om de vore dina egna tänder till skillnad från tandproteser som aldrig riktigt blir som vanliga tänder.

Tandimplantat sker med ”the cutting edge” av vetenskapen

Mottagningen för tandimplantat i Malmö använder sig av modern utrustning som förenklar alla ingrepp. Först får du en gratis konsultation för att se om du är en lämplig kandidat då tandimplantat inte är för alla. På konsultationen får du reda på detaljer om ingreppet. Kostnaden är ganska stor och därför får du också information om alternativa behandlingar. Annars har tandimplantat många fördelar, som att du sköter dem som vanliga tänder och de kan accepteras av din mun och bli som dina andra tänder. Ta chansen till en konsultation och få reda på om tandimplantat är något för dig.

Tandläkare i Solna med modern utrustning och ljusa lokaler

29 Oct 2021

Trött på att sitta i ett unket och murrigt väntrum hos din tandläkare i Solna? Vill du ha fräscha lokaler och modern utrustning när du gör ditt tandläkarbesök? Kolla in tandläkare i Solna.

Ledsnat på utlästa tummade tidningar i väntrummet med tråkig inredning och dystra tapeter? Då behöver du inte förtvivla längre för det finns flera tandläkare i Solna som satsar på en ny modernare framtoning. De har satsat på tandläkare med hög kompetens och ljusa härliga lokaler som får dig att må bra redan när du stiger innanför tröskeln. Det är skillnad som natt och dag.

Något annan som numer är skillnad som natt och dag är den nya moderna tekniken som används i behandlingarna. Det finns dessutom mediciner och lugnande för de som är lite eller riktigt mycket rädda för det här med tandläkarbesök. Ska du göra ett större ingrepp får du bedövning och i många fall erbjuds det även bedövning för lite mindre ingrepp. Allt för att ditt besök ska bli så trevligt som möjligt.

Känner du dig välkommen hos din tandläkare?

Det är viktigt att du känner dig välkommen när du går till din tandläkare. Det skapar förutsättningar för att ditt besök ska bli trevligt trots att det kan göra ont när hen pillar bland tänder och nervtrådar i din mun. Det går trots allt att slappna av om förtroendet och tilliten finns mellan både läkare, sköterska och patient. Ibland finns det även en tandhygienist som arbetar på plats.

Även där är det viktigt med en god kontakt och tillit. Det ska aldrig kännas som att du bär skuld om du inte följt råden till punkt och pricka. Det är en fingervisning om en väg du kan ta om du vill ha bättre munhygien men det är inget krav. Trots allt gör du det för din egen skull och det blir ju roligare att gå till tandläkaren om du känner dig fräsch och ren i munnen. Förmodligen blir det även billigare om du sköter dina tänder rätt mellan besöken.

Vad vill du ha ut av ditt tandläkarbesök?

Fundera på vad du vill ha ut av ditt tandläkarbesök när du ska hitta en ny tandläkare. Vad ska det finnas för viktiga komponenter för att du ska gå därifrån nöjd? Att det finns hål eller missfärgningar är ju inget vare sig kliniken eller tandläkaren kan rå för. Det beror ju mer på kvalitén på dina tänder.

Boka tid hos en tandhygienist i Solna

30 Sep 2021

Har du slarvat med tänderna på sistone? Eller är det helt enkelt bara länge sedan du gick till en tandhygienist i Solna? Då finns det möjlighet att boka ett besök hos en duktig tandhygienist.

Det är lätt hänt att det kan gå lite utför med tänderna och munhälsan under en kortare eller längre period. Kanske har du haft en tuff period med väldigt mycket att göra på jobbet, små barn att ta hand om eller en sjukdom som kan tära. Det kan snabbt synas på din tandhälsa ifall du låtit bli att ta hand om tänderna så som en tandhygienist i Solna önskar att du tar hand om dem.

Med det menas en rutin av tandborstning, tandtråd och tandskölj. Men att du även har låtit blir sådant som kan skada tandhälsan i form av småätande, drycker som kan slita på emaljen, eller annat som kan göra att dina tänder inte blir så glada.

Tandhygienist som tar hand om dig

När du kommer till tandhygienisten så kanske du reagerar på att det är ganska tyst och inte alls som hos tandläkaren med en massa borrar som ilsket sprider sitt ljud som en stor syrsa. För många kan det vara skönt att slippa höra borrar i parti och minut.

Det kan också vara så att du väljer att boka en tid hos en tandhygienist eftersom du känner dig osäker gällande tandhälsan, och att du vill se med egna ögon vad tandläkaren gör och tycker om dina tänder.

Hälsokontroller Uppsala - hur mår du egentligen?

23 Sep 2021

Vi mår sämre idag än vad vi tidigare gjort och bakom detta ligger massa olika faktorer. Framförallt så handlar det om stress. Idag har stress blivit en folksjukdom och många dukar under av att hela tiden känna pressen över att leverera - i alla sammanhang.

Stressen bidrar till ökade risker för sjukdomar - diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och för att man slutligen ska gå in i väggen. Vi har även andra problem där sämre kost i kombination med stillasittande håller på att ta ut sin rätt. Hur mår du? Hälsokontroller kan ge dig svaret och bor du i Uppsala finns det också ett stort urval att välja bland.

Hälsokontroller i Uppsala - och i andra större städer i Sverige - kan bokas in av både privatpersoner och av företag. Det senare sker i syfte att dels se att de anställda mår bra, men även i ett preventivt syfte som ligger i att förhindra att sjukdomar och skador sker i framtiden.

Att som företagare boka in regelbundna hälsokontroller är att investera i företaget: man får svart på vitt i hur de anställda mår, man kan förändra en negativ kultur och varje enskild individ får också nycklar till att börja må bättre.

Hälsokontroller i Uppsala - boka en tid direkt

Att boka en tid som privatperson för en kontroll av den egna hälsan är en bra väg att gå. Många går omkring och känner oro över hur man egentligen mår inombords. Har jag högt blodtryck? Lider jag av dåliga blodvärden? Befinner jag mig i en riskzon att drabbas av cancer, diabetes eller exempelvis en hjärtinfarkt? Oron kan i sin tur förstärka symtom och få en person att må ännu sämre. Hälsokontroller i Uppsala sker i olika steg. Först och främst handlar det om en fysisk undersökning där exempelvis urinprov, blodvärden och blodprov tas.

Det följs sedan av samtal där man får förklara sin livssituation, gå igenom hur man lever - röker du, snusar du, dricker du alkohol, har du problem med ångest eller depressioner? - och där man vänder på alla stenar i syfte att få klarhet i varje patients leverne, hälsa och välmående. Detta är en viktig del av de hälsokontroller som sker i Uppsala.

Genom dessa samtal - kombinerat med undersökningen - kan man sammanställa en plan för patienten. Mår denne sämre än vad hen borde göra så kan man ge råd om kost, om motion, om hur man reducerar stress och hur man fokuserar på att hitta de nycklar i livet som bidrar till en bättre hälsa - och ett bättre mående även i övrigt.

Hälsokontroller i Uppsala förändrar ditt liv

Man kan må dåligt av olika anledningar - och kroppen kan vara i ett sämre skick på grund av flera olika skäl. Hälsokontroller fungerar ofta som en väckarklocka.

Man får svart på vitt på hur man mår - och nycklar att använda för att förändra negativa saker i vardagen och i yrkeslivet. Det kan innebära att man börjar motionera mer. Det kan handla om att man börjar laga mat från grunden. Det kan handla om att man samtalar med sin chef om att jobba mindre - eller att släppa jobbet när man är hemma - eller om att få bättre verktyg för en bättre arbetsmiljö.

Det handlar om den egna hälsan och att sätta den i första rummet. En hälsoundersökning får många att inse vikten av detta. Hälsokontroller i Uppsala är, helt enkelt, något som skapar positiva förändringar i människors liv.

← Äldre inlägg