Tänk på hälsan och res till solen i Tunisien

Det är nyttigt för hälsan att må bra. Känns Sverige tråkigt, kallt och regnigt? Då kan man ta sitt pick och pack och besöka solen på en långsträckt sandstrand i Hammamet, Port El kantoui, Sousse eller Monastir. Alla dessa städer ligger vid kusten och nära varandra. De ligger längs den del av Tunisien som rymmer alla de sevärdheter, arkeologiska utgrävningar golfbanor och annat som är till för turisterna.

Ät god mat i Tunisien

Om du vill äta nyttig mat, ska du åka till Tunisien. Den mesta maten i Tunisien är baserad på grönsaker och frukter. Nationalrätten är Cous-cous, som man blandar med olika grönsaker och lammkött. Eftersom landet ligger längs Medelhavet finns här mycekt fiskrätter och rätter med skaldjur. Även frukt av olika slag är vanliga här.

Åk på utflykter

Vill du hellre resa än äta kan du åka ut till heta Sahara och då resa med kamel som man gjort i tusentals år. Man kan besöka en saltsjö och bada, eller så kan man helt enkelt stanna kvar på sin sandstrand och bara njuta av palmerna som vajar i vinden, besöka de städer som ligger närmaste ens hotell. Där finns mycket intressant arkitektur, ända sedan Romarriket som satte sin prägel på mågna av de städer som finns i Tunisien. Det är billigt att handla i Tunisien, det finns både läder arbeten, rotting och vävda tyger som är billiga att köpa.

Den som gillar nöjen hittar många ställen

Är man mer intresserad av nattliv, kan man finna det här, är man spelsugen kan man pröva lyckan i något av kasinospelen i Sousse och Port El Kantaoui. Det finns även djurpark där, att besöka för den som är intresserad av djur. Är man mer intresserad av spaanläggningar finns det flera sådana i Sousse. Man kan prova på ayurveda, kinesisk massage, shiatsu och vanlig skönhetsvård såsom ansiktsmassage, fotvård, badterapier och allehanda traditionella och exotiska behandlingar. Här kan man pröva på olika lerainpackingar, bubbelbad, alginpackningar, hydromassage eller thalassoterapi. Det är ett stort utbud av olika må-bra-produkter som man kan prova på.

Att åka till Tunisien är som att åka till Tusen och en natt

Varför inte ta med kärleken och åka på en romantiskt resa till Tunisien? Det är som att stiga in i en saga tagen ur Tusen och en natt. Man kan åka ut till Sahara och bo i ett beduintält, medan mat njuter av den stjärnbeströdda himlen medan kamelerna sover utanför beduintältet.

5 Nov 2018