Få tillbaka självförtroendet med 3D-tatuerade ögonbryn

Att skämmas för sitt utseende är riktigt jobbigt. Det man förut tyckte var kul, att gå ut på stan och träffa kompisarna, gå på dejt eller bara ut och dansa, blir plötsligt oöverstigliga hinder på grund att man är så missnöjd med sitt utseende. Det är inte heller ovanligt att problemen blir värre och värre och när man ser sig i spegeln ser man bara det som är fel. Detta kan få allvarliga konsekvenser, till exempel att man sluter sig och isolerar sig från social kontakt, något som i längden kan leda till psykisk sjukdom eller depression. Bättre då att försöka göra något åt det, antingen genom terapibehandling eller ett fysiskt ingrepp, en skönhetsbehandling.

För skavanker, inte djupare problem

Att genomgå en skönhetsbehandling kan verkligen boosta självförtroendet. Att rätta till en liten skavank som man gått och stört sig på och haft komplex för kan kännas som att äntligen kunna andas igen. Man blir en gladare person med bättre självförtroende och vågar äntligen ta för sig av livet igen. Med det sagt, har man djupare psykiska problem räcker det så klart inte med att fixa till en detalj i utseendet som man är missnöjd med. Risken är stor att man i så fall fortsätter må dåligt, och genomgår fler ingrepp och till slut hamnar i en ond spiral där man riskerar att bli beroende av skönhetsingrepp. Man ska alltid söka hjälp hos en psykolog eller terapeut om man ofta mår dåligt.

3D-tatueringar populära i Stockholm

Att 3D-tatuera nya ögonbryn har för många kvinnor i Stockholm blivit en räddare i nöden, när deras egna ögonbryn slutat växa tillbaka efter överdrivet noppande. Trenderna vad gäller ögonbryn har ju gått upp och ner och växlat mellan smala tunna streck till buskiga och vildvuxna. För många har det varit svårt att hänga med, ögonbryn har en tendens att inte växa tillbaka som man vill efter att man har plockat dem och problemen blir större ju äldre man blir. En del kvinnor har inga naturliga ögonbryn alls kvar, något de tidigare löst genom att sminka ögonbryn.

Men nu finns tekniker för att skapa ögonbryn som ser helt naturliga ut. 3D-tatuering av ögonbryn med microblading är det senaste inom så kallad permanent make-up, och många salonger och kliniker i Stockholm erbjuder tekniken. Och det bästa av allt är att man själv kan välja precis hur de ska se ut. Ett tips kan dock vara att försöka efterlikna sina naturliga ögonbryn så mycket som möjligt. Det ger det naturligaste resultatet. Att haka på en tillfällig trend med väldigt framträdande ögonbryn eller att välja en färg som sticker ut från den ens naturliga hud- och hårton kan se väldigt märkligt ut, och man får tänka på att det rör sig om en semi-permanent behandling. 3D-tatuerade ögonbryn håller ca två tre år, en ganska lång tid om man inte alls gillar resultatet.

Hur går microblading till?

Microblading går till så att hudterapeuten använder sig av ett manuellt verktyg på vilket det sitter en rad små tatueringsnålar. Verktyget skär små fina snitt i ögonbrynen och fyller snitten med färg. Färgen når inte som vid vanliga tatueringar ner till det tredje hudlagret där den permanentas, utan endast till det andra hudlagret som byts ut vartannat till vart tredje år. Det gör att tatueringen inte sitter kvar hela livet utan endast ett par år. Gillar man resultatet kan man med fördel göra om behandlingen ungefär en gång om året för full effekt.

Genom att varje hår ”ritas” för sig blir resultatet av en 3D-tatuering otroligt verklighetstroget. Om man inte synar ögonbrynen väldigt nära är det mycket svårt att skilja ett tatuerat ögonbryn från ett riktigt. För kvinnor som blivit av med sina ögonbryn och haft komplex för det kan en 3D-tatuering verkligen vara det som gör att de får tillbaka självförtroendet och känner sig snygga igen. Och det bästa av allt är att de ser lika snygga ut hela tiden och att man inte behöver plocka eller sminka dem. En bra väg till ett större välbefinnande!

På denna sida http://www.3dtatueringögonbrynstockholm.se kan du läsa mer om 3D-tatuering av ögonbryn.

22 Jun 2018