Yoga tränar du med fördel i Göteborg

Att hitta en studio som fokuserar på yoga i Göteborg är inte så svårt. Det är en populär träningsform och det har därför vuxit upp studios lite här och där.

Vill du träna yoga i Göteborg så har du lite olika alternativ att välja på. Det finns små och familjära studios och det finns lite större anläggningar där yogan endast är en del av allt annat utbud som erbjuds. I en del studios erbjuder man endast en form av yoga medan det i andra kan utövas flera varianter av denna träningsform.

Yogan består av så kallade asanas. Det betyder mer eller mindre position, eller kroppsställning. Genom att inta en speciell ställning och hålla den under en kortare eller längre tid påverkar man faktiskt de inre organen. Syftet är att man ska träna dem och se till att de fungerar bra. Ingen dum idé eller hur?

Att träna yoga i Göteborg kan göra din kropp mjuk och smidig

Gillar du värme kan det vara ett tips att träna så kallad hot yoga. Den utförs i ca 40 grader och du kommer få jobba med relativt mycket styrka. Jättebra om du har problem med ryggen till exempel. Under lektionerna har du med dig vatten och handduk för du kommer garanterat att svettas mycket.

Men yoga i Göteborg handlar definitivt inte bara om hot yoga. Några av de vanligaste formerna av yoga är Hata, Kundalini, Ashtanga, Yin och Restorative. Dessa syftar i grunden till att skapa en enhet mellan kropp och själ för att man i sinom tid ska nå upplysning.

11 Mar 2023