Utbilda dig till PT på distans!

Funderar du på att jobba som personlig tränare (PT)? Det är ett härligt jobb om man gillar träning, lever träning och blir glad av att se andra som mår bättre av träning, som vill bygga sin kropp på ett vettigt sätt. Är man en person som gillar att coucha andra människor, och gillar att skapa relationer, ja då kan man arbeta som PT. Om det är svårt att hitta sin utbildning i den stad där man bor, eller inte hinner studera op dagarna, utan vill göra PT utbildning på distans, så är det fullt möjligt. Här berättar vi hur.

Som PT kan man jobba på olika sätt. Antingen kan man jobba så att man endast fokuserar på den egna träningen. Är det en idrottsutövare så kan den personen träna på ett väldigt specifikt sätt. Den personen behöver ett regelbundet träningsschema och kostråd och råd om sömn och hur man spenderar sin tid. Är det istället en person som endast vill gå ner i vikt, är det en annan metod som man bör använda sig av, och så vidare.

Hur kan man studera till PT på distans?

Det är ju en hel del teoretisk kunskap som man behöver få om man ska arbeta som PT senare. Man behöver omfattande kunskap om hur kroppen fungerar. Man bör lära sig hur de olika musklerna i kroppen fungerar och samspelar tillsammans. Man behöver också lära sig om det mänskliga psyket och hur det fungerar. Man bör även lära sig hur man bemöter andra människor. Men detta behöver man inga tråkiga föreläsningar för att lära sig.

Det mesta kan ske hemma

Allt detta kan man lära sig genom att läsa om detta hemma hos sig själv. Det behöver man ju inte gå iväg för att lära sig. Och sedan är det många utbildningar som man kan spela in föreläsningar och så kan andra titta på föreläsningarna hemma i sin egen dator. Sedan kan man läsa böckerna hemma, och göra prover och tentor hemma via internet tills man har läst tillräcklgit mycket för att kunna ta en examen på internet.

Så här kan en utbildning se ut:

  1. Lektioner på internet. Man kan se på förinspelade lektioner på nätet.
  2. Läsning hemma. Man läser böcker och kompendier hemma.
  3. Prov som man måste göra. Man gör olika prov som görs on-line.
  4. Fysiska träffar på helger. Man träffas och får lektioner och övningar tillsammans med andra.
  5. Prov och examinering på nätet. Alla prov och examineringar kan man göra on-line.
  6. Klar PT med auktorisation. Till sist när proven och examinationen är klar, kan man göra en auktorisation som gör att man ses som mer seriös PT.
24 Oct 2019