Stressigt på jobbet? Överväg hemstädning!

Tid är en bristvara för många i dagens samhälle. I synnerhet om man bor i större städer då svarta hål i form av tunnelbana, bilköer och försenade bussar slukar stora delar av dygnet. Därtill så finns även jobb, det finns handling, det finns matlagning samt allt som hör ett normalt familjeliv till; skjuts av barn, läxläsning, träning och sömn. Kort och gott; vi har bara 24 timmar per dygn att röra oss med – men skillnaden nu mot förr är att de flesta har så fulla kalendrar att vanliga vardagssysslor inte hinns med.

Städning är ett typiskt sådant exempel. Det tar tid att städa och det kräver en stor ansträngning. Det är de flesta medvetna om; man kan liksom inte räkna med att städa ett hus på någon halvtimme – där är det snarare så att en halv dag kommer att gå åt. En halv dag som i det här sammanhanget stavas lördag eller söndag; en helg som man helst av allt vill spendera på ett bättre sätt än att bjuda dammsugaren på en svängom.

Lösningen för många idag är tilltalande och något som vi ska titta närmare på. Detta i form av professionell hemstädning och vi tänkte visa på hur man ska tänka gällande sådan. Vi kan säga att du äger ett större hus i Bromma och känner att professionell hemstädning skulle passa ert hushåll perfekt – just av den anledningen att ni inte har tiden som krävs för att sköta städningen på egen hand. Så här tycker vi att ni ska resonera innan ni skriver ett avtal med ett städföretag:

  • Ni ska söka kvalitet – inte billigaste priset. Det finns en skatterabatt på 50% av den totala arbetskostnaden för er hemstädning  som står redo att användas. Rut-avdraget gör att ni inte behöver söka efter det billigaste priset utan att ni snarare kan söka efter ren kvalitet. Priset blir lågt ändå.
  • Ni hittar kvalitet genom referenser: För att hitta en pålitlig städfirma – det kan vara svårt i större städer som Stockholm – så bör ni kontakta tidigare och befintliga kunder. Hör er även för med grannar i Bromma om de använder sig av professionell hemstädning och i så fall vilken städfirma de anlitat.
  • Ni ska bestämma. Hemstädning sker på era villkor. Det innebär att ni bestämmer när den ska göras och i vilken omfattning. Inom rimliga gränser naturligtvis. Men, ni skriver ner era önskemål om tider-, dagar och vad som ska göras och städföretaget sätter ihop ett schema för städaren.
  • Städaren- inte städarna. Se till att en och samma person sköter er hemstädning. Det ger större trygghet och bättre utförda jobb (i och med att denne känner till hur ert hus ser ut).
  • Provstäda innan. Se till att boka in en tid för en provstädning innan ni bestämmer er. Här kan ni se hur resultatet blir och ni – och städföretaget – kan se hur lång tid det hela tar.
20 Sep 2017