Solarium i Vasastan

Slink in på solarium i Vasastan för en avkopplande stund efter jobbet. Kroppen mår gott av lite värme och den egna produktionen av D-vitamin aktiveras.

Gillar du sol och värme? Vem gör inte det? Vi nordbor är verkligen svältfödda på detta under stora delar av året. Det är inte konstigt att det blivit så populärt att åka på charterresor till varmare länder. Tyvärr känns det dock numera inte riktigt politiskt korrekt att göra detta, med tanke på hur klimatförstörande flygresor har visat sig vara.

Då är det ju bra att solarierna har blivit så mycket bättre nuförtiden jämfört med hur de var när de först kom. Moderna solarier är säkra. De har en bra balans mellan ljus av typ UV-B och UV-A. Dessutom vet vi mer om hur ofta och hur länge det är nyttigt att ligga i solarium.

Det finns många ställen med solarium i Stockholm

Ja, det kan faktiskt vara nyttigt att sola i solarium. Kroppens egen produktion av D-vitamin sätter igång. Det räcker det vanliga solljuset inte till för mellan september och april, inte ens riktigt soliga dagar. Det beror på att solen står i för låg vinkel under denna tid på året.

Om du bor i Stockholm så finns det gott om ställen som är nära och bra att boka in sig på. Du kan till exempel hitta solarium i Vasastan, där du kan slinka in för en skön och avkopplande stund efter jobbet. Lite solbränna kommer också att göra att du känner dig både snyggare och fräschare.

10 Oct 2022