Så kan man ta bättre hand om sina anställda

De flesta människor känner väl till att massage som man får regelbundet kan göra underverk för kroppen och den egna hälsan. Massage avser att få kroppens alla olika muskler att slappna av. När man arbetar och använder musklerna, till exempel i sitt arbete, kan musklerna till sist bilda knutar. Knutar i musklerna kan till sist, om de bara får fortsätta utan att lösas upp, göra ont och åstadkommer mycket smärta i kroppen. Då är det viktigt att lösa upp knutarna i musklerna. 

Arbetare som bär och lyfter mycket är särskilt utsatta

De som arbetar med att bära till exempel på byggmaterial utsätter ofta kroppen för stora belastningar. Alla som använder kroppen som sitt arbetsverktyg, riskerar att få muskelknutar, om de inte får massage som löser upp knutarna i musklerna. Knutar i musklerna kan ge mycket smärta om de inte löses upp. Då är massage det enda som hjälper, om man inte ser till att stretcha efter att man har belastat musklerna. Men det är sällan som byggjobbarna hinner stretcha på jobbet. På samma sätt är det för dem som arbetar inom sjukvården. Många sjuk- och undersköterskor belastar sin kropp när de ska lyfta, stötta, vrida och hjälpa patienterna inom sjukvården. Det finns liftar som man alltid bör använda när man arbetar med svårt sjuka patienter, men det är sällan som sköterskorna anser att de hinner använda dem, trots att de finns för den sakens skull.

Stressen skadar kroppen

Det faktum att allt fler sjuksköterskor måste hinna med allt fler patienter gör att de stressar sig igenom sin jobbdag. De hinner inte alltid med allt som åläggs dem. Särskilt gäller detta på avdelningar som tar emot akut sjuka på sjukhus. Av de orsakerna är det mångs sjuksköterskor som slutar arbeta som sjuksköterskor, de kanske vänder sig till andra arbetsplatser som inte arbetar med sjuka patienter, utan kanske som arbetar med plastikoperationer och inom skönhetsbranschen för att få en lugnare arbetsplats. Eller så skolar de om sig till något annat. Det i sin tur gör att de sjukskötserskor som faktiskt stannar kvar inom sjukvården får allt mer att göra.

Viktigt att komma till rätta med stressen

Det samma gäller även inom byggbranschen, där lönsamheten helst ska öka hela tiden. Det innebär att varje byggjobbare ska prestera allt bättre och mer, och varje byggjobbare förväntas klara av alltmer. På så sätt kan man uppleva mycket stress på sitt arbete. Stressen lägger sig dessutom i kroppen, dels som det hormon som heter kortisol, men även i musklerna som spänner sig. Är du intresserad av att veta mer om hur man kan lösa upp de knutar som kan bildas i musklerna, kan du läsa mer här.

21 Nov 2018