Så får man fruktbud till jobbet

Önskas det fruktbud till jobbet? Du vet väl om att frukt gör en minst lika pigg (om inte piggare!) som kaffe? Om arbetsgivarna månar om produktionen och personalens välmående så kanske hon, eller han lika väl borde förse dem med fruktleverans som men kaffe. Alla arbetsgivare bjuder inte på kaffe, det är ju inte en mänsklig rättighet – även om det vore bra om det hade varit det.

Det har blivit alltmer populärt att ha en fruktkorg på jobbet. Även om det är mest bananerna som går åt, får ju alla chansen att äta vitaminrikt med ett fruktbud. Är man inte själv så medveten om sin kost och äter grönsaker och frukt, så får man i alla fall chansen på jobbet, eller hur?

Bäst är googla "fruktbud"

Vill man få tag i en fruktleverans nära jobbet, bör man googla "fruktbud" så väljer Googles sökmotorer bland de leverantörer som befinner sig närmast den position som man befinner sig på. Vill man ändå vara specifik när man väljer fruktbudet så kan man alltid googla "fruktbud Stockholm", "fruktbud Göteborg" och så vidare. Eller ännu mer specifikt "fruktbud Södermalm", "fruktbud Hisingen" och så vidare. Det är inte så svårt.

Fräschören på frukten viktigast

Ingen vill ha frukt som är oätlig, och ingen vill heller ha helt gröna bananer. När det kommer till frukt är det viktigast att frukten är fräsch och färsk, inte rutten, brun eller omogen så att man inte kan äta den. Betalar man flera hundra per fruktkorg kan man faktiskt ha förväntningar på att frukten är mer eller mindre perfekt. Sedan om man vill ha ekologisk frukt eller mer eller mindre organisk frukt är upp till var och en, hur noggrann man är. Tänk bara på att organiska fruktodlingar är de mest skonsamma för dem som arbetar med själva fruktodlingarna. Just besprutning av bananer ger oerhörda skador på personalen och i förlängningen på personalens barn och familj.

Krav-odlat är alltid bäst

Om frukten som man köper är Krav-odlat då vet man att planteringarna och skörden är skonsam mot personalen och även mot konsumenterna. Egentligen är det ganska märkligt att inte all frukt alltid är Krav-odlat, med tanke på att miljögifter är oerhört farliga både för dem som ska hantera dem och för dem som ska äta frukten. Att odla utan gifter borde ju vara det allra viktigaste och en ska som man borde prioritera. Att odla frukt giftfritt borde vara regel och inte undantag.

17 Dec 2019