Så får du bättre inomhusluft

Behöver du bättre inomhusluft? Det finns bra knep för att få en bätttre inomhusluft, och tänker vi inte på att endast tända rökelse, och doftljus. Det viktigaste är ju att städa hemma och på så sätt se till så att det inte finns en massa damm som virvlar runt i luften. Det viktigaste är ju att man har tillräckligt med ventiler som tar in tillräckligt med frisk och fräsch luft.

Så här bör du göra för fräsch luft hemma

1. Städa – att se till så att du har minimalt med damm i sin bostad är det enskilt viktigaste som du kan göra för att ha en bra inomhusluft. Om du städar minst en gång i veckan, ser du till att luften hemma är fräsch, inte bara lukten, utan även inandningsluften blir bra.

2. Rengör ventilerna regelbundet – det räcker inte att bara städa bostaden regelbundet. Även ventilerna behöver rengöras regelbundet. Visste du att de är mästare på att samla damm? Det blir ju lika dammigt inuti ventilerna som det blir dammigt i resten av bostaden. Medan vi städar och tar bort allt damm i bostaden blir det ju kvar en massa damm i ventilerna. 

3. Vädra ut i bostaden –genom att vädra bostaden varje dag, åtminstone några minuter varje dag, så set man till att luften byts ut i bostaden. Det är ju lätt att åstadkomma när det är varmt och skönt ute på sommaren och våren, men inte lika populärt på vintern. Ändå är det absolut det bästa sättet att snabbt få in fräsch och frisk luft inne.

4. Renovera hemma – känner man att det inte är fräscht hemma, kan man få en bättre inomhusluft som är fräschare genom att renovera. Tapeter, väggar och golv kan lätt samla damm om de har gamla tapeter, golvmaterial och att byta ut alla de materialen gör att dammet som samlats i bostaden tar bort allt damm.

Rengöra ventiler viktigt

Rengöra ventiler är ett effektivt sätt att se till så att luften som kommer in i huset, inte blir dammig för att det finns en massa damm som har samlats i ventilerna. Det svåra är att man inte kan göra det själv, utan risk för att skada dem. Därför bör man ta hem någon som kan utföra rengöring av ventilerna. Som annars brukar det vara en VVS-montör, som har som utbildning att ta hand om allt som rör ventiler, vatten och sanitet. Klicka hör om du behöver du rengöring av ventilation i Göteborg.

23 Aug 2019