Ryggont? Gå inte till läkaren utan till kiropraktor!

Har du fått ont i ryggen? Har du ohållbara smärtor i kroppen? Går du till en läkare på en vårdcentral, får du ett recept på smärtstillande piller och en sjukskrivning på några dagar – minst. Går du i stället till en kiropraktiker med din smärta, kan du bli kvitt smärtan och gå till jobbet i stället för gå hem igen. Hur kan det vara en sådan stor skillnad? En läkare i allmän medicin arbetar utifrån ett stort perspektiv när det kommer till medicin. De har en utbildning som gäller allt från migrän till cancer. De ska kunna diagnoser som handlar om allt från ekuta hjärtinfarkter till nageltrång. Det är därför som de kan arbeta på en vårdcentral, dit det kommer patienter med all slags åkommor; allt från hjärnblödning till gaser i magen.

Det kan en kiropraktor

En kiropraktor däremot är specialist på kroppens skelett, i synnerhet ryggraden och leder och muskulatur. Det är därför bättre för dig att gå till en kiropraktor om du har ont i ryggen än att gå till en läkare på en vårdcentral. Det som en kiropraktor kan hjälpa dig med är den akuta smärtan, rätta till det som orsakar smärtan, göra din kropp mer rörlig och se till att du inte får ont i ryggen igen. En kiropraktor kan förstå om du har en akut smärta och behöver en akut tid. Då tar de emot och hjälper dig igenom dagen så att du slipper den akuta smärtan. Efteråt känner du dig som en ny människa.

Vad är en kiropraktor?

En kiropraktor har nästan lika lång utbildning som en läkare i vanlig medicin, men medan läkaren kan mycket om allt, kan kiropraktorn det som specifikt rör skelett och muskler och nerver som hör ihop med skelettet och vet hur hon eller han ska avhjälpa det som har blivit snett i kroppen på grund av fel balans, felaktig tyngd, nerver som har kommit i kläm eller om musklerna har blivit inflammerade och så vidare. En kiropraktor kan det mesta som just handlar om smärta. Framför allt om man har ont i huvudet, nacken och ryggen, men även om man har drabbats av ischias. Om du vill kan du även få hjälp med akupunktur, tejpning eller elterapi och vad som är bäst att äta för att undvika problem i framtiden.

Så om du vill anlita en kiropraktor, varför inte gå till någon som arbetar nära i ditt bostadsområde, såsom i Vallentuna, Lidingö, Bromma eller Täby i Storstockholm, eller Askim, Säve, Partille i Storgöteborg, eller i Malmö. Det är bäst att ha en kiropraktor som man kommer lätt till när man så bheöver.

31 Oct 2018