När träningen inte hjälper mot hängbuk

Träning är som bekant bra för hela kroppen och du kan komma långt i strävan efter din drömkropp med bra motion, rätt kost och lite jävlar anamma. Men ibland räcker inte det. En buk som töjts ut ordentligt under en period i ditt liv kan vara svår att få tillbaka till sitt ursprungsläge. Det gäller till exempel efter en graviditet eller efter en kraftig viktnedgång för personer som haft övervikt.

Du som har en förslappad buk som inte går att träna bort ska veta att du inte är ensam. Långt ifrån! Många mammor får så uttöjda magar att det är omöjligt att återskapa ett vältränat utseende efter graviditet och förlossning. Hur mycket man än tränar på gymmet, hur många stay ups man än gör så kan man inte få bort överskottshuden. Den hänger där den hänger och det kan påverka psyket klart negativt. En vältränad kvinna som bryr sig om sin kropp vill förstås känna sig fin. Att hela kroppen ska vara i form. Då är bukplastik att föredra.

Bukplastik när huden bara hänger

Även män har de senaste åren använts sig mer och mer av bukplastik. Det är många som framgångsrikt lämnar ett liv med övervikt bakom sig. Det finns många, både män och kvinnor som snabbt vill bli av med sin övervikt och slippa sina extra kilon.

Att tappa vikt på kort tid kan vara ett framgångsrikt sätt att göra en rejäl, radikal ändring i sitt liv för att få tydliga resultat och känna att man mår bättre. Men ibland hänger inte kroppen riktigt med. Den hud som tidigare skulle räcka till för allt extra fett kanske inte hinner dra ihop sig när kroppen förändras. Där valkarna eller kalaskulan tidigare stack ut blir det då bara hängande hud kvar. Ingen känner sig fin med hängbuk. Den som är intresserad av livsstilsförändringar och sitt utseende vill naturligtvis att kroppen ska vara symmetrisk och att huden ska stämma överens med resten av kroppen.

Genom bukplastik på en professionell klinik kan både kvinnor och män förändra sina kroppar. Du kanske inte får drömkroppen, men genom en fackmannamässigt och medicinskt säker bukplastik kommer du alla fall betydligt närmare dina drömmar.

För dig som funderar på att göra en bukplastik så ta kontakt med en klinik och hör dig för vad som är möjligt just för dig. Om du helt nyligen varit gravid eller om du just rasat mycket i vikt kan det vara så att du behöver ge din kropp lite mer tid att själv återhämta sig först. Men om du redan väntat länge är du förstås i ett annat läge. Personalen på kliniken kan hjälpa dig med funderingar och praktiska råd. Men det känslomässiga är mycket viktigt. Det är oerhört viktigt att gå in i ett sånt här ingrepp med realistiska förväntningar. Bukplastik kan kanske inte ge dig den perfekta kroppen, men den kan ta bort din hängbuk.

4 Feb 2017