När du vill ge dig ut på vägarna

Även om december närmar sig och det snart är jul (innan man vet ordet av) så kan man redan nu börja planera för kommande sommarsäsong, och semester. Har du en MC som du har funderat på att skaffa dig, så gäller det att ta ditt MC kort snabbt som bara den, för att du ska kunna köra den och åka dit du önskar dig.

Du vet väl om att du kan ta ett MC kort på mellan en vecka och en månad om du redan nu kan köra MC en del? Du väljer själv hur många körtimmar som du behöver för att kunna ta ditt MC kort. Beroende på dina förkunskaper om både MC hantering och kanske har ett körkort för bilkörning så har du ju mycket förkunskaper som hjälper dig när du tar ett MC kort.

Ta ditt mc kort och Riksettan i Stockholm

Intensivutbildning i Stockholm

Det viktigaste är att du klarar av teoriprovet och att du klarar av Riksettan. Har du på förhand viss erfarenhet av att köra MC, så är det inte så mycekt man som man kan behöva lära sig. Det viktiga är att man kan alla vägskyltar och att man kan hantera en MC om något skulle hända som kan stressa en. Man måste veta hur man beter sig med sin MC vid halt väglag. Det händer när som helst, som vägarna blir våta. Som MC förare är man trippelt så utsatt som när man kör vanlig bil. Då är det viktigt att veta hur man hanterar sådana situationer.

Lär dig av duktiga lärare

Du kan välja en körskola med duktiga lärare. Eftersom du kanske har förkunskaper, så kan du få hjälp  att avgöra hur många timmar som du kan behöva för att ta ditt MC kort. Då kan man börja med en testlektion så att både du och läraren kan se vad du klarar av och vad du kan behöva lära dig. Efter det så vet både du och läraren ungefär hur mycket som du kan behöva lära dig och man kommer tillsammans överens om hur många timmar man kan behöva gå i en körskola för att vara säker på att kunna köra upp och ta sitt MC kort. Vill man göra det på kort, men intensiv tid, så kan man göra det efter allt mellan 5 dagars körning eller en månads körning. Det är du själv som bestämmer när det är dags att köra upp. Läs mer här om hur du kan ta MC Kort i Stockholm.

8 Nov 2019