När du behöver städning i Solna

Bor du i norra delarna av Storstockholm? Om du bor i Solna och behöver en städfirma som kommer hem till dig och utför städning i Solna, är det ingen dum ide att ta reda på så mycket som du kan om städfirman som du funderar att anlita innan du bestämmer dig. Vad är viktigt att ta reda på om städfirman innan du bestämmer dig? Vi tar upp några av de saker som kan vara viktiga att tänka på när du behöver en städfirma som tar på sig att städa hemma hos dig i Solna.

1. Har de goda referenser?

Att de har goda referenser är bland det viktigaste när man ska välja en städfirma för hemstädningen. Referenserna säger nämligen en hel del om hur städarna utför städningen hemma hos en. Är de sådana som bryr sug om sina kunder? Städar de noggrant? Det är sådana frågor som referenserna bör ge svar på. Man kan även läsa på om företaget på olika omdömessajter, där deras tidigare kunder skriver om hur de har upplevt städningen som de har gett.

2. Har de kollektivavtal?

Varför ska man bry sig om städfirman har kollektivavtal? När man anlitar en städfirma, blir man en aktör bland många som ger uppdrag till de företag som erbjuder hushållsnära tjänster på marknaden. Det man gör, gör skillnad. Och ska man vara en del på marknaden som ger uppdrag till städfirmor, anser vi att det är viktigt att se till att städarna som man anlitar får riktig lön, får sjukpenning när de är sjuka och pension när de är gamla. Har städarna kollektivavtal, då vet man att de får allt detta.

3. Har de ansvarsförsäkring?

Om en städfirma har ansvarsförsäkring vet man att firman tar ansvar för det arbete som de utför. Skulle något hända under arbetets gång (och det händer så lätt) så tar företaget ansvar för det. Det ger dig som kund trygghet och du slipper oroa dig över extra utgifter när du anlitar en städfirma för hemstädning, eller storstädning, flyttstädning eller någon annan slags städning i Solna.

4. Har de F-skattsedel?

Att städfirman har F-skattsedel är viktigt då det gör att tjänsten blir avdragsgill i Rut-avdraget. Och det vill man om man vill få ner priset och utnyttja möjligheten till att få göra avdrag på priset för städningen i Solna. Du vet väl att Rut-avdraget har utökats till 75.000 kronor per år och per person från 25.000 kronor?

5 May 2019