HLR-Utbildning Stockholm - så fungerar det

Vet du hur en HLR går till? För de flesta vuxna så handlar det om ganska vaga kunskaper. Man vet att man ska trycka på bröstkorgen och blåsa in luft i munnen på en person som inte andas, men hur hårt ska man trycka, hur många gånger och hur pass många inblåsningar ska man varva med? En HLR-Utbildning i Stockholm ger tydliga svar om detta. Genom att anmäla sig själv - eller företaget - till en sådan så kan minnet färskas upp och i och med detta så kan man också rädda liv.

Det är också exakt det som en HLR-Utbildning i Stockholm handlar om. Genom ett deltagande i en sådan så kan man rädda ett liv. För de flesta så blir det aldrig så, men för vissa så uppkommer ett skarpt läge där en medmänniska de facto faller ihop med ett plötsligt hjärtstopp eller där man ser att någon exempelvis överdoserat och inte längre andas. Vem som helst kan drabbas. Folk har en tendens att peka på ålder, övervikt eller livsstil som faktorer som bidrar och visst finns en relevans i detta.

Vem som helst kan drabbas - HLR räddar liv

Men, det handlar också om att den vanliga Svensson drabbas - och att den mest vältränade kan göra det. Det senare såg vi inte minst under Fotbolls-VM i somras där den danske spelaren Christian Eriksen plötsligt föll ihop med ett hjärtstopp mitt under brinnande match.

Att kunna HLR ger bättre odds i samband med att en person slutar andas - och det ger också ett mod till att man agerar på instinkt. Ser man till en HLR-Utbildning i Stockholm så blir den kunskap man tillskansar sig en avgörande faktor till att man vågar agera, ta kommandot och sätta igång. Varje sekund räknas. Kan man HLR så funderar man inte: man agerar.

Fördelar med en HLR-utbildning i Stockholm

Ser man till en HLR-utbildning i Stockholm så handlar det om att man som privatperson eller som företag anmäler sig för ett deltagande i en kurs som tar ungefär en halv dag.

Företag kan boka in utbildare som kommer till de egna lokalerna och som tar med sig all utrustning som krävs för träning - exempelvis dockor att träna kompressioner på. För företag finns även andra fördelar då en HLR-Utbildning bryter av vardagslunken lite och då den tenderar att - mitt i allvaret - föra med sig glädje.

Dessutom visar man de anställda att man bryr sig och att man prioriterar deras säkerhet. Vad händer om någon drabbas på jobbet? Plötsligt kan alla kollegor hjälpa till! Man får även utbildning i hur en hjärtstartare fungerar och en möjlighet att hyra en sådan att ha inne på arbetsplatsen. Det finns bara fördelar med att genomföra denna livsviktiga utbildning och fler borde ta steget.

18 Mar 2022