Hälsosamt bada året runt!

Visste du att de människor som väljer att bada utomhus året runt, behåller en bättre hälsa? Det kanske låter extremt att bada året runt; sommar som vinter, men den som väljer att göra det behåller en bättre hälsa genom att vistas utomhus även vintertid. Om man vänjer kroppen vid att klara av både värme och kyla, så bygger man sakta upp kroppens egen motståndskraft. Har man bara en stark motståndskraft mot sjukdomar och virus, så klarar den av mer än vad man tror från början.

Vi har en fantastisk kropp

Kroppen är fantastiskt på det sättet. Ju mer man utsätter den för, desto mer klarar den av. Om man endast håller sig inomhus, blir kroppen allt svagare. Luften inomhus innehåller inte alls så mycket syre som den som man andas ute. Om man bara sitter i soffan, sitter på jobbet, sitter på sin fritid, då blir kroppen allt svagare. Är man i stället utomhus och motionerar, bygger man upp kroppen så att den blir allt starkare. Har man en stark kropp, klarar den att stå emot alla slags förkylningar, sjukdomar och annat som kan vilja bryta ner den. Om man dessutom är medveten om vilken slags mat som också gör kroppen stark; alla slags vitaminer, järn, magensium, kalcium, folsyra och annat som kroppen behöver, klarar kroppen av en hel del påfrestningar. Och ju fler påfrestningar som kroppen klarar av desto starkare blir den.

Bada utomhus gör kroppen stark

Nu finns det människor som ägnar sig åt kallbad på vintrarna. Det är lite extremt, och har man bara lite grann ett svagt hjärta, är det absolut ingenting som går att rekommendera. Däremot kan man alltid bada utmohus året runt om man bara har en badtunna. Det är verkligen en upplevelse över det normala att kunna gå ut en riktigt kall vinter- eller höstdag och fylla sin badtunna med vatten som sedan värms upp. Kliver man sedan ner i den, blir man riktigt varm, samtidigt som man andas in riktigt mycket syrerik luft. Gissa om man får sgi en stor dos av syre, och gör kroppen stark på det sättet!

Hur skaffar man sig en badtunna?

Börja med att googla "badtunna Stockholm", om det är i Stockholm som du önskar dig en sådan. Annars skriver du in din ort, efter "badtunna" i Googles sökruta. Sedan br du få kontaktuppgifter till leverantörer av badtunnor på din ort. Här kan du läsa mer om badtunnor: https://www.badbaljan.com.

13 Jul 2019