Gör ett avbrott i vardagen

Vardagens alla måsten och krav är jobbigt för många. Det gör många människor väldigt stressigt och det påverkar hälsan negativt. Det gör också att man inte hinner äta bra kost och eller motionera. Det kan ge både fysiska och psykiska besvär och många sjukskrivningar till följd.

Detta är inte hållbart i längden och fler och fler inser allvaret. Vad kan man då göra för att sänka tempot i livet? 

Gå ner i arbetstid

När man märker att man inte mår bra på grund av stress på jobbet behöver man göra något åt det. När stressen påverkar det allmänna hälsotillståndet behöver man göra något åt det. Kontakta en läkare och prata om hur det kan bli bättre. Kanske behöver man sjukskriva sig en tid för att återhämta sig. Ett annat alternativ är att gå ner i tid på sin arbetsplats. Helt plötsligt börjar man må bättre och kan gå upp i arbetstid igen. 

Kost och motion

Ironiskt nog gör stress och tidsbrist att man bortprioriterar bra kost och motion. Och det gör i sin tur att tillståndet förvärras. Snabbmat och att man inte hinner röra på sig eller träna gör att man mår ännu sämre. För lite motion och dålig mat gör att man blir tröttare och det är vanligt att man brottas med dåligt samvet och ångest.

Flytta från storstaden

Många människor upplever storstaden som en mycket stressande plats. Det höga tempot och alla stressade människor gör att vissa mår dåligt. Alldeles för lite frisk luft och dåligt med kvalitetstid i skog och natur gör att många längtar ut på landet. Fler och fler passar på att ta sitt pick och pack och flytta ifrån staden till landet. Det ger ökad livskvalitet och ett inre lugn att slippa storstadstrssen och påta i sin trädgård och ta härliga skogspromenader. 

Meningsfull fritid

Många är så trötta när de väl är lediga att man inte orkar göra annat än att vila. Självklart är återhämtning viktigt. Men det är också viktigt att göra saker som man mår bra av. Det är viktigt att umgås med vänner, göra roliga aktiviteter som man mår bra av, agna sig åt sin hobby med mera.

Ett roligt tips är att anorda en trevlig fest med sina bästa vänner. Att fly vardagen och få lite distans till vardagen kan vara effektivt för att bröta det trista vardagsmönstret och må bättre. Hitta ett bra datum när alla kan och leta upp en härlig restaurang där festen ska hållas.   

13 May 2019