Funderar du på att bli massageterapeut?

Vad gör en massageterapeut? Kan en sådan göra sjuka människor friska? Vad innebär ett sådant yrke och arbete? Om du har funderingar på att bli något inom detta, ska du fortsätta läsa för vi benar ut en del av vad allt detta innebär.

Massage för olika åkommor

Ska man arbeta med massage, är det inte som att man masserar någon som råkar ha sl´pända muskler och löser upp muskelknutar. Det gäller verkligen att veta vad man gör, annars kan man skada patienter som kommer till en med smärta i kroppen. Har man ingen kunskap om vad som kan hända i kroppen, om man masserar på fel sätt, kan man orsaka otrolig skada. Det är därför som man måste lära sig om hela kroppen, vilka sjukdomar som kan drabba kroppen och vad man kan och inte kan göra för att kroppen ska återhämta sig.

Naprapat

Man kan till exempel utbilda sig till naprapat. Det är just det som naprapater gör under sin utbildning; lär sig ingående om människokroppen och hur den fungerar, om vilka sjukdomar som hon kan råka ut för och vilken massage som kan hjälpa när de har drabbats av olika sjukdomar. Man börjar med att gå en utbilding i basmedicin, då man läser anatomi, fysiologi, ortopedi, sjukdomslära och idrottsmedicin. Som naprapat gäller det att man kan diagnostisera sin patient innan man går vidare och börjar behandla sin patient.

Kiropraktor

En kiropraktor är egentligen ingen massör, men använder händer på liknande sätt. Även en kiropraktor går en lång utbildning, liksom läkarna och lär sig om människokroppen. De läser bland annat anatomi, fysiologi, idrottsmedicin och näringsfysiologi. Sedan lär de sig genom att praktisera på en praktik som ger kiropraktisk behandling till patienter. Efter flera års studier kan man få en legitimation som kiropraktor.

Friskvårdsmassör

Som friskvårdsmassör, arbetar man inte kliniskt med patienter i första hand utan som massör på något spa eller en skönhetssalong. Det är mycket eftertraktat att gå och få en sådan massage. Denna bransch växer alltmer och framför allt skönhetsbranschen har vuxit med flera miljarder kronor under de senaste 10 åren. En friskvårdsmassör arbetar främst för att friska människor ska få den avslappning som de behöver. Om du är ambitiös och vill arbeta mer medicinskt, kan man vidareutbilda sig inom olika slags massage, taktil massage, naprapati och kiropraktor.

16 Oct 2018