Företagshälsovård i Västerås för personalen

Det är viktigt att man får snabb hjälp när man blir sjuk, men det är också viktigt att få förebyggande hälsovård. Företagshälsovård i Västerås är en bra lösning för hela din arbetsplats.

Den personliga integriteten är viktig på en arbetsplats, och det kan vara svårt att fråga en anställd direkt om hälsoproblem eller bekymmer. Hur mycket ska företagsledningen veta om personalen? Det är dock viktigt att den anställde känner att jobbet bryr sig, och att det finns resurser och stöd när tillvaron krisar. Det kan vara allt från stresshuvudvärk till problem med missbruk, allergier eller rehabilitering efter en olycka. Faktum är att företagshälsovård i Västerås täcker in det mesta.

Alla blir anslutna till företagshälsovård

För det mesta är folk kanske pigga, men om hela personalen är ansluten till företagshälsovård i Västerås är det lätt att lokalisera om det finns några problem någonstans. Alla får fylla i papper och beskriva sin hälsosituation för sköterskan eller läkaren. Man tar prover och gör en hälsokontroll. Det är bra för den anställde också att få besked om hälsostatus. Behövs det en remiss någonstans, går det att ordna.

Det förebyggande arbetet är också viktigt. Det finns träningsprogram, kostråd och hälsotips, så att varje anställd känner sig sedd och bekräftad. Att motionera är livsviktigt för att hålla sig frisk, speciellt om man har ett stillasittande arbete. Det gäller att verkligen att utnyttja stegräknaren, ta på sig skorna och promenera, jogga eller springa. Hos företagshälsovården kollar man upp hur konditionen är, och den kan för det mesta förbättras.

6 Mar 2022