Förbättra inomhusluften med luftvärmepump!

Funderar du på vad som är bra för både din hälsa och för "hälsan" när det kommer till vår stackars planet. Du är kanske medveten om att vår jord inte mår så bra och att vi är många som använder olika produkter som inte alls är bra för vår planet över huvudtaget. Så när det kommer till att välja en livsstil som är bra både för den egna hälsan och som är miljövänliga, brukar det faktiskt landa i att det är både och. Hur kommer det sig? Kanske för att vi alla är ihopkopplade på många sätt. Det som vi mår bra av, det mår även jorden bra av.

Luftvärmepump är mest miljövänligt

När det kommer till uppvärmning av våra villor är det oftast luftvärmepumpar som är bäst fös oss människor att andas in och som samtidigt är bäst för miljön. Hur kommer det sig? Här ska vi förklara hur det kommer sig och hur du kan förbättra både din inomhusmiljö och samtidigt ta steg som är mlijövänliga. Det bästa för miljön är ju att använda sig av energi som är förnybar. Det är bland det viktigaste. Hittills har vi inte sett någon förnyelse av fossila bränslen. Det tar mijontals år innan jorden kan producera fossila bränslen, och som det ser ut just nu, kanske det håller i några 100 år till, sedan är de slut. Sedan tar det ytterligare miljontals år innan nya fossila bränslen har tillkommit sedan människan har använt dem slut. Dessutom avger de fossila bränslen avgaser och koldioxid som endast förstör ozonskiktet runt jorden och bildar växthuseffekter som höjer jordens temperatur med torka och brist på vatten som resultat.

En luftvärmepump går på el

Det miljövänlig med en luftvärmepump som värmekälla, är om man lyckas få elektricitet som går på förnyelsebar energi, såsom sol, vind och vatten (låter som en låttitel av Ted Gärdestad). Har du tillgång tll förnyelsebar el, via solpaneler, eller vattenkraft, eller vindkraft är du ytterst miljövänlig. Inomhusluften som värms upp av en luftvärmepump är den mest hälsosamma som du kan tänka dig då luften sugs in utifrån och värms upp inne innan du känner av den. Den är dessutom energisnål. Med en luftvärmepump höjer du syret inne, vilket är bra för alla som vistas inomhus. Bättre luft kan du knappt få, om du inte bor med öppet fönster vill säga.

Vill du installera puftvärmepump i Lund? Ta då kontakt med ett företag som arbetar med VVS i Lund.

18 Apr 2019