Förändra ditt utseende naturligt

Med åren förändras våra kroppar och hud. Vissa åldras med värdighet medan andra lider av rynkor och förslappad hud. En del lägger sig under kniven men många kan inte tänka sig detta av olika anledningar.

Det kan handla om en ren principsak, sjukdomar eller rädsla för kirurgi. Det medför alltid en viss risk med kirurgi och narkos och på en frisk person kan det kännas onödigt för vissa.

Vilka alternativ till kirurgi finns?

Förutom ett enormt antal krämer och salvor som finns på marknaden, som sällan fungerar, finns det några metoder för olika varianter av milda och säkra ansiktslyft och som inte kräver kirurgi.

En väldigt trygg och säker metod heter V Soft Lift som blivit populär på grund bra resultat och med väldigt få eller inga biverkningar.

Denna teknik har visat sig effektiv på till exempel nedhängande ögonbryn, så kallade kråksparkar, pannrynkor, rynkor runt munnen, käklinjen samt förslappad hud på till exempel halsen.

Hur går det till?

För att genomgå en behandling behövs ingen narkos eller bedövningsspruta, det räcker med en salva runt området som ska behandlas. Sedan för man inte in fina nålar med trådar av ämnet Polydioxanon ungefär 2 millimeter in i huden. Man anpassar dessa trådars antal och storlek beroende på område och önskat resultat. Trådarna stimulerar hudområdet i fråga för att släta ut huden, bland att annat bildas kollagen och elastin. Trådarna kommer sedan att brytas ner av kroppen efter en tid då de är biologiskt nedbrytbara. Det är samma material som används inom sjukvården.

Det är viktigt med en noggrann konsultation innan behandlingen där man går igenom olika behandlingsalternativ som finns, och eventuella risker och biverkningar och förväntat resultat. 

Resultatet syns direkt av det rent fysiska lyftet från trådarna. Men under 6-9 månader kommer huden att bli fastare och spänstigare med hjälp av den kemiska effekten. Huden får även en förnyad lyster. Effekten brukar hålla i sig i cirka 2 år. Man om man vill kan man göra en ny behandling efter att den kemiska effekten avtagit, alltså efter 6-9 månader, för ett ännu bättre och längre resultat.

Lindriga biverkningar

Det är alltså ett väldigt lindrigt och snabbt ingrepp och medför endast liten eller ingen smärta under behandlingen. Efteråt kan man få små svullnader och blånader. Dessa ger sig efter ett par dagar vid en vanlig behandling. I sällsynta fall vid större behandlingar kan det ta upp till 2 veckor innan det ger sig. 

1 Mar 2019