Ett konditoribesök om dagen är bra för magen

Vi människor är ju sociala varelser som gillar att umgås med andra, som vi känner och är bekanta med. Det finns en del platser som bjuder in till socialt umgänge som är bättre än andra. Här tänker vi på kaféer och konditorier som erbjuder en trevlig plats för umgänge. På caféer och konditorier kan man beställa in kaffe, te, eller någon annan dryck och något tilltugg till det. Varför inte någon god bulle, konditorivara som bakelser eller bara en enkel kaka? Här tar vi upp några av de finaste kaféerna och konditorier som Stockholm har att bjuda på.

Espresso Sosta Bar

Espresso Sosta Bar har bland det bästa espresso kaffet som du kan hitta i Stockholm. Där kan man få kaffe precis som italienarna brygger det och med den bästa smaken. Däremot är vi inte lika säkra på att kaffebrödet håller samma höga kvalitet, men är du ute efter kaffe av hög kvalitet är Espresso Sosta Bar stället för dig. Om du inte vill sitta länge här, utan bara vill ha en uppiggande espresso är det här du får det. Lägg namnet på minnet om du är sugen på en bra kopp kaffe.

Vetekatten

På kaféet med det trevliga namnet Vetekatten kan du sitta länge. Till en början var Vetekatten bara ett enda fikaställe med gammaldags möbler ihopplockade från lite varstans, och alltid dukat med kaffeporslinet "Blå blom" från Rörstrands porslinsfabrik. Numera har Vetekatten byggts ut med både en bageridel, där man kan köpa bröd och bakverk direkt över disk, plus en innergård där man kan sitta utomhus när vädret så tillåter det. Här kan du också äta en enklare lunch om du så vill.

Rosendals trädgård

På Djurgården ligger Rosendals trädgård, där du kan sätta dig bland alla rosor och pioner och vackra blommor utomhus, på somrarna. Här finns också ett växthus där du kan fika, eller sitta under något av de blommande äppelträden på vårar och somrar. Här är det meningen att man ska sitta länge och njuta av sitt fika mitt i trädgården.

Gateau

Detta kafé har funnits ända sedan 1930-talet i Stockholm och har flera andra kaféer runt om i Stockholm som bjuder på goda tårtor, bullar och kakor, enligt Expressen som rankar detta kafé som bland det bästa som Stockholm har att bjuda på. Här kan du även köpa hem ditt matbröd om du så vill. Vill du hålla till i centrala Stockholm bör du gå till Sturegallerian vid Stureplan och sitta länge bland alla stockholmare.

Thelins konditori

Thelins startade redan under början av 1900-talet och har nu kaféer runt om i hela Stockholm, som både på Östermalm, Kungsbron, på Kungsholmen vid Odengatan, men även i förorterna såsom i Solna, Sundbyberg, i Älvsjö, Nacka, Mörby och i Farsta bland annat. Här hittar du både gott kaffe, te och alla slags drycker, men inte minst deras goda matbröd och bakelser, bullar och kakor. Varför inte pröva ett av deras många och fina konditorier i Stockholm?

13 Feb 2019