Estetisk tandvård ger bättre självförtroende

För många så står tänderna i vägen för den personliga utvecklingen. Detta oavsett om det handlar om det rent sociala eller om karriären. Vi människor fäster en stor vikt vid det första intrycket. Det ligger till grund hur vi upplever en annan person. Det som är talande för detta är att man bara får en chans att ge ett gott första intryck. Och: det är just här tänderna kan sätta käppar i hjulet.

I Sverige har vi ett bra system för tandvård. Vi har gratis sådan fram till dess att man fyller 23 år och samtliga ges således fantastiska förutsättningar för ett liv med friska tänder. Det innebär emellertid inte att tänderna per se ser perfekta ut. Många kan i vuxen ålder ångra att man inte valde att ha tandställning då man var yngre.

Många vuxna får gula tänder som en följd av den egna livsstilen - kaffedrickande, cigaretter och exempelvis snus - och många har den egna genetiken att skylla på gällande färgen på tänderna. Oavsett vilket: man skäms över sina tänder och man är därför också ovillig att le, skratta och visa upp dessa för andra. Däri ligger också den stora problematiken. Man kan inte ge den bästa versionen av sig själv: man uppfattas som sur, som blyg, som humorlös eller som introvert. Det i sin tur leder till ett sämre första intryck och sedermera också försämrade chanser både socialt och rent karriärmässigt.

Ett moment 22? Långt därifrån. Idag finns alla möjligheter - för alla - att få ett frisk, fräscht och tilltalande leende. Detta då utvecklingen inom estetiskt tandvård tagit enorma kliv framåt. De flesta tandläkare idag - i den privata sektorn - erbjuder prisvärda behandlingar inom estetisk tandvård; det gör att du som bor i en större stad som Malmö kan välja och vraka mellan olika erbjudanden, behandlingar och priser för dessa. Det finns helt enkelt metoder inom estetisk tandvård som kan ge dig bättre självförtroende och hjälpa dig att ta nästa steg i din utveckling.

Exempel på behandlingar inom estetisk tandvård

Vad finns det då för behandlingar inom estetisk tandvård - vad kan du söka efter hos en tandläkare i Malmö? Vi ger tre exempel på vanliga behandlingar:

  • Invisalign: Invisalign är en osynlig tandställning som reglerar tänder utan att det syns. Det ger samma effekt som den klassiska rälsen, men med skillnaden att ingen märker av tandställningen i fråga. En annan fördel är att man vid konsultationen kan se den förväntade effekten och att man kan följa sin egen resa veckovis genom en app i telefonen. Invisalign är en perfekt lösning inom estetisk tandvård för exempelvis vuxna som skäms över ett snett bett eller över att man har för mycket mellanrum mellan tänderna.
  • Tandblekning: Idag finns det flera olika metoder för tandblekning och dessa finns egentligen för att alla plånböcker. Man bör söka sig till en tandläkare om man vill bleka sina tänder. Det finns förvisso produkter på internet för billigare priser, men dessa är sällan så säkra som man kan önska. Det är billigare - men det ger en större osäkerhet. I många fall riskerar man att skada emaljen och det i sin tur kan leda till att behandlingar behöver sättas in i framtiden. Går man till en tandläkare i Malmö så får man en säker väg till vita tänder.
  • Skalfasader: Skalfasader innebär en permanent lösning för att få vita tänder. Man fäster en fasad ovanpå tanden - av porslin eller av plast - och det är också denna som kommer att synas utåt. Väljer man porslin så kan man nå en hållbarhet om närmare 20 år. Väljer man plast så kan an räkna med att den håller i runt fem år. Priset skiljer mellan dessa lösningar. Plast kan kosta mellan 800-2000 kronor/tand medan porslin å sin sida kan kosta närmare 8000 kronor för en tand. Viktigt är att man väljer en tandläkare med god vana och god renomme. Välj gärna en mottagning som har möjlighet att tillverka fasaderna i anslutning till den egna verksamheten. Det ger bästa möjliga förutsättningar!

Läs mer: www.estetisktandvårdmalmö.se

12 Sep 2020