En köksrenovering höjer livskvaliteten

Ett rum som verkligen kommit att stiga i graderna under senare år handlar om köket. Äntligen, skulle man kunna tillägga. Generellt sett så har köket varit en bortglömd plats där ofta kvinnan i hushållet stod och lagade mat; en plats där dels inga andra egentligen kunde vara samtidigt och där kvinnan i fråga också blev väldigt isolerad.

Numera så är dock matlagning i ropet och lite av var mans sak – slår du på tv:n så är det Mästerkockar här, det är Pluras Kök där, det är Per Morberg hit och det är Kockarnas Kamp dit: matlagning har blivit en riktig industri som gjort att fler fått upp ögonen för hur roligt och spännande det faktiskt är. Detta har gjort att köket och våra krav på detta kommit att öka – och det är något som syns på den explosiva ökningen av antalet köksrenoveringar.

Köket är en plats för umgänge, för matlagning och för en familj att samlas. Därför så är också en köksrenovering något som kapar ett enormt mervärde och som kan skapa en betydligt högre livskvalitet. Förutsatt att den sker på ett korrekt sätt; och där kan man faktiskt lämna lite mer att önska.

Ta hjälp med en köksrenovering i Stockholm

Dels så genomför många privatpersoner en köksrenovering på egen hand – utan att ha någon som helst kunskap om vilket komplext projekt det handlar om samt vilken tid det tar. Det skapar framtida problem för många.

Vattenskador som en följd av en köksrenovering är dessvärre ingenting ovanligt. Faktum är att köket och vattenskador där – med råge – passerat antalet anmälda vattenskador som sker i badrummet. En köksrenovering bör alltid ske av yrkesmän och detta för att få ett så bra resultat – utan någon risk för framtida vattenskador – som möjligt.

Det är idag prisvärt att anlita yrkesmän inom de områden som en köksrenovering involverar – en rörmokare, en snickare, en elektriker (viktigt: du måste låta en behörig elektriker dra all el och sköta alla installationer!), en plattsättare och eventuellt även en golvläggare och en målare – då du kan använda ditt rot-avdrag och dra av 30 % av den totala arbetskostnaden. Det årliga, och personliga, taket för rot-avdraget ligger på 50.000 kronor.

Totalentreprenad ger en säkrare köksrenovering

Men, att anlita alla dessa yrkesmän – tar inte det väldigt mycket tid i anspråk? Det gör det, utan tvekan. Därför finns det ett värde i att anlita en och samma firma för allt som rör en köksrenovering. Ska du genomföra en köksrenovering i din lägenhet i Stockholm så är totalentreprenad något som du tjänar på. Vi tänkte peka på några fördelar med detta:

  • En röd tråd. Anlitar du ett och samma företag i Stockholm så kommer de att vara med sig genom hela projektet – från planering till besiktning. Du får ofta en kontaktperson som du kan bolla idéer med och du kan etablera ett förtroende med denna person. Det gör att en röd tråd löper genom hela din köksrenovering och att du blir delakti på ett helt annat sätt.
  • Effektivare jobb: Genom att samma företag sköter alla moment så blir man inte lika känslig sett till väntetider. Om någon blir sjuk så kan man snabbt planera arbetet runt denna frånvaro – eller kalla en ersättare.
  • Säkrare jobb. En och samma firma jobber enhetligt och följer upp varandras arbeten. Flera olika företag för en köksrenovering kan innebära att devisen om Ju fler Kockar kommer till pass; alla står och väntar på varandra och ingen hugger in. Då de väl gör så då vill de blir klara så fort som möjligt.

Om du samlar in offerter från flertalet mindre företag inom de branscher som rör sin köksrenovering så kommer det garanterat att se billigare ut. Det handlar dock, i de flesta fall, om en ren synvilla – i längden är totalentreprenad nästan alltid att föredra vid större projekt som en köksrenovering.

14 Feb 2018