En god munhälsa

Att ta hand om din munhälsa är lika viktigt som att ta hand om din övriga hälsa. För att ta hand om dina tänder kommer att leda till att du mår bättre. Du undviker även problem i framtiden.

När besökte du senast tandläkaren? Var det alldeles för länge sedan? Tyvärr är det alltför få vuxna som går till tandläkaren. Istället ligger fokus på andra saker. Men att fokusera på din munhälsa är något som är viktigt. Vi vet alla att du måste borsta dina tänder. Men rekommendationen är att du borstar dina tänder två gånger om dagen. Borsta på morgonen och kvällen. För det bästa resultatet ska du borsta under cirka två minuter, en minut på varje käke. Efter att du har borstat tänderna borde du inte skölja munnen eller dricka något. Att ha en bra diet är också vitalt. Ät inte alltför mycket med socker i det för en bra munhälsa.

Tandläkare som gör skillnad

Att hitta en bra tandläkare är det som är viktigast. För om du har en bra tandläkare kommer det vara enklare att gå på regelbundna besök. Det spelar ingen roll om du är ute efter en tandläkare i Solna eller i Göteborg, det finns många olika alternativ att välja på. Ett tips är att du frågar bland familj och vänner om de känner till någon bra. Kolla även online där du även kan kolla på tidigare omdömen av din valda tandläkare. Ett annat tips är att besöka kliniken och träffa din tandläkare först.

20 Apr 2021