Elektriker – ett yrke man mår bra i

Den som vill ha ett arbete i Göteborg där man rör mycket på sig, har mycket social kontakt och dessutom varierande arbetsuppgifter ska definitivt fundera över en bana som elektriker. Att vara elektriker innebär mycket frihet, oavsett om du jobbar i egen firma eller är anställd hos en elinstallationsfirma. Frihet innebär så klart även mycket ansvar, vilket de flesta yrkesarbetande tycker är av stor vikt för hur länge man trivs i en yrkesroll.

Det rätta säkerhetstänket

Förutom de uppenbara riskerna med el, dvs risken att drabbas av elstötar, är elektriker faktiskt ett mycket hälsosamt yrke. Sällan hör man talas om elektriker som drabbas av arbetsplatsrelaterade olyckor i samma utsträckning som byggnadsarbetare eller andra typer av hantverk. En duktig elektriker vet hur man undviker olyckor genom att alltid förberedas sig väl och vara kunnig inom ergonomi samt säkerhetstänk. De elektriker som råkar ut för olyckor gör det oftast på grund av yttre omständigheter som de inte kunnat påverka.

Just på grund av att elektricitet är en sådan riskfylld faktor i arbetet finns också mycket säkerhetstänk. Som elektriker går man inte runt och oroar sig för att få stötar utan man vet hur man måste gå till väga inför varje jobb och när det är säkert att klippa en ledning och inte. Med tiden lär man sig också att känna igen miljöer där det kan vara farligt att gå för fort fram, som till exempel när elen i ett hus är dragen av en glad amatör.

Ett socialt jobb

Som elektriker är det bra om man gillar att träffa folk av olika slag och har lätt för att prata. Att kunna inge förtroende och skapa bra stämning är väsentligt för att kunna skapa långvariga kundrelationer, samt naturligtvis att man är ärlig och inte ägnar sig åt att salta fakturor eller på annat sätt försöka föra kunden bakom ljuset. Kort sagt, elektriker är ett jobb för en riktig hedersknyffel. Och det finns det ju många av i Göteborg!

Lätt att få jobb som elektriker i Göteborg

I en storstad som Göteborg finns det alltid jobb för en elektriker. Den som vill ha en elinstallation utförd måste enligt lag anlita en elfirma, så branschen blir inte underminerad av hemmafixare. De som ändå försöker sig på att dra egen el blir till slut ändå tvungna att anlita en elektriker när deras hus börjat brinna eller apparaterna börjat ryka. Att veta att jobben inte kommer att sina är en skön huvudkudde för alla yrkesarbetande, både anställda och egenföretagare.

Man tjänar bra som elektriker

Medellönen för en elektriker i Göteborg ligger på 30 000:- och som egenföretagare kan man förstås tjäna betydligt mer än så. Man är dock tvungen att själv fixa fram jobben, vilket visserligen inte brukar vara några problem, men ändå kanske inte passar oroliga själar. Då passar en fast anställning hos någon av Göteborgs många elektrikerfirmor bättre. Sök in till elektrikerutbildningen och ta dina första stapplande steg mot ett hälsosamt, varierande och riktigt roligt yrke!

 

27 May 2018