Botox i Linköping – ovanligare men lika bra

Oavsett vilken skönhetsklinik du väljer att göra en botox-behandling på kan du vänta dig ett bra resultat. Botox i Linköping skiljer sig inte från proceduren i andra svenska städer.

Botox är en behandling som utförs på en skönhetsklinik. Terapier med botox i Linköping är kanske inte lika vanlig som botox-behandlingar i exempelvis huvudstaden Stockholm eller Göteborg. De stora städerna erbjuder som väntat fler möjligheter när det kommer till olika former av försköningsprocedurer. Botox kan injekteras på flera olika delar av ens ansikte såsom panna, ögonbryn, överläpp och mungipor beroende på klientens behov och önskemål. Innan behandlingen bör patienten gå på en konsultation med en utvald kirurg eller specialist på kliniken. Förutom en detaljerad förklaring av själva proceduren får man även viktiga tips och råd inför en eventuell behandling. Under samma samtal erhåller patienten en detaljerad beskrivning av samtliga åtgärder som bör tas efter en behandling.

botox behandling pågår

Vad är botox?

Botox är ett läkemedel vars effekter och innehåll är väl beprövade. Det började användas på 90-talet och dess tillämpning har utökats till att bli ett av de främsta läkemedlen inom kosmetiska och estetiska behandlingar. Syftet med botox är att reducera linjer och rynkor i ansiktet då den kan appliceras på flera olika ansiktsdelar. En patient kan behandla allt från rökrynkor till sura mungipor och kaninlinjer. De flesta kliniker i Sverige strävar efter att utföra behandlingar enligt alla gällande regler inom området. Oavsett vilken klinik du gör en botox-behandling på kan du vänta dig ett bra resultat.

Effekter och biverkningar

Effekten av en behandling börjar märkas under de första 48 timmarna efter utförd procedur. Den ökar gradvis i 10 till 15 dagar. Botox-behandlingen varar i cirka 3 till 6 månader vilket betyder att patienten oftast behöver en ny behandling för att bevara resultatet. Givetvis varierar tiden olika personer emellan. Det finns inga kända allergiska reaktioner mot botox. Däremot kan det uppstå huvudvärk efter utförd procedur samt/eller en sänkning av det övre ögonlocket. En annan biverkning som noterats är bildandet av små blödningar där läkemedlet har injicerats. Hur utförs en behandling? En liten mängd botox injiceras i huden vilket leder till en blockering av nervimpulser i utvalda ansiktsmuskler. Detta motverkar i sin tur att muskeln fortsätter att dras ihop för att senare bilda rynkor. Huden blir därmed slätare och rynkorna minskar. Nålarna som används är tunna och små vilket gör att patienten oftast inte känner av någon större smärta.

18 Apr 2020