Börja leasa elcykel!

Den som vill behålla sin goda hälsa – eller kanske få en bättre hälsa, bör röra på sig mer. Varje dag. Vi människor har ju kroppar som inte alls är anpassade för det moderna samhälle som vi lever i. Vi är fortfarande på stenåldersstadiet när det kommer till vår fysik. Så illa – eller bra – är det. Våra kroppar är byggda för långa vandringar. Det var det som skiljde oss från aporna, som inte går upprätt och därmed inte kan förflytta sig längre sträckor som vi människor, som kan gå upprätt och balansera överkroppen för att kunna använda våra ben för långa sträckor. Därför får vi ofta olika slags sjukdomar då vi levet våra stillasittande liv som vi gör på våra jobb, och hemma på vår fritid. Därför är allt som gör att vi rör mer på oss sådant som leder till bättre hälsa för oss.

Cykelpendla till och från jobbet – och bli smal

Speciellt aktuellt är det i den vikthets som råder just nu. Alla vill ju se ut som yrkesatleter, utan att träna i samma omfattning som de gör, vilket ju förstås är omöjligt. Det förstår vem som helst. Vill man få en kropp som kan mäta sig med så gott som vilken atlet som helst, måste man ta sig fram på annat sätt än att sitta på sin rumpa på bussen eller tåget, eller i bilen. 

Vad är bättre i så fall än att cykla till och från jobbet? Med de nya el-cyklarna är det möjligt att cykla långa sträckor utan att bli trött och svettig. Våra svenska politiker har insett allvaret iden fettepidemi som vi ser, och att vår miljö kräver att vi lever annorlunda och slutar bidra till avgaser och utsläpp av kolmonoxid och börjar cykla i stället. Därför ger de möjligheten till 25 procents avdrag vid köpet av en elcykel.

Så mycket kostar en elcykel

Medelpriset för en elcykel går på cirka 10.000 till 20.000 kronor. Får man då 25 procent av det beloppet går en elcykel på mellan 8.000 till 15.000 kronor. Jämför man en sådan el-cykel med en tio-växlad cykel är det inget högt pris. Bidraget till el-cykeln är ett sätt att vi alla ska få incitament till ett mer hälsosamt liv. Vad kan vara mer hälsosamt än att cykla mellan 5 och 20 kilometer om dagen. Som tur finns det gott om snygga kläder för alla slags väder. Därför finns det inga ursäkter längre, utan det är bara att sätta igång och cykelpendla till och från jobbet.

Har du dessutom en arbetsgivare som satsar på sin personals hälsa, kan du dessutom få leasa cykeln till ett förmånligt pris. Varför inte leasa en cykel, på samma sätt som du kan leasa en bil av företaget där du jobbar? Då vet du att du bidrar inte bara till din egen hälsa, utan även till miljön.

6 Apr 2018